Waar het feest naar je toe komt!
Waar het feest naar je toe komt!

KidsRelaxed

[column class=”colleft”]

Kindermassage:

Een lach, de openheid, de eerlijkheid, de toekomst,…mooi is het om te mogen ontvangen van deze jonge wezentjes tussen 3-12 jaar.
Ik ben gestart met iets totaal anders om de kinderen voor “hun zelf” ook eens iets te bieden: kinderrelaxatie/massage.

Werkwijze:

Door een combinatie van relaxatie, meditatie, kinderyoga en kindermassage ga ik in privé met een ouder erbij, gaan werken met het kind ter plaatste bij hen thuis.
Bij het binnenkomen laat ik het kind eerst kiezen waar zij zich het prettigste voelt en daar stel ik mijn massagetafel op. Eerst gaan we rustig praten en kijken hoe het kind zich voelt. Het kind is de baas en mag zelf kiezen wat hij wil en toelaat. Door gebruik te maken van knuffel- en gevoelskaarten gaan we kijken hoe het kind erbij zit. Na een gesprek gaan we eventueel van start met een 20-30 minuten durende massage. Om af te sluiten lezen we nog een relax of meditatiesprookje. Een sessie duurt in totaal +/- 45 min.

Extra info:

Studies hebben uitgewezen dat wanneer kinderen regelmatig worden gemasseerd, deze intensiever spelen, rustig slapen, productiever en minder agressief zijn. Al de kinderen maar ook vooral kinderen met aandachtstoornissen, denk maar aan ADHD, worden meer in een natuurlijk evenwicht gebracht.
Bij kindermassage gaat het niet om een massage van de spieren maar wel om een gerichte, aandachtige en liefdevolle massage. Door voelen, ruiken, proeven, zien, horen ervaren kinderen alles om hun heen en maken ze stapsgewijs kennis met de wereld waarin ze opgroeien. Naast de diepe ontspanning, en daardoor de afnemende stress, worden ook het ontwikkelende immuunsysteem, spijsvertering, zenuwstelsel en de bloedcirculatie versterkt.

[/column]

[column class=”colright”]

massageposter

Nodig:

Al het nodige breng ik mee, eventueel voorzien iets om CD’s mee af te spelen, lievelingsknuffel/dekenjes, een extra warm deken.

[/column]